Retailbeveiliging

Winkelbeveiliger

Winkelbeveiliging is een tak in de beveiliging, waarin je het meest in aanraking komt met verschillende soorten situaties en mensen. Een winkelbeveiliger zorgt ervoor dat hij gezien wordt. Doordat de beveiliger zijn gedrag en houding aanpast, is hij in staat om twee kerntaken uit te voeren:

  • Het veilig laten voelen van publiek, werknemers en opdrachtgevers
  • Retailers helpen om winkeldiefstal te minimaliseren

Veilig voelen

Medewerker en klanten een veilig gevoel geven, is erg belangrijk als winkelbeveiliger. Hoe je dit doet? Dit doe je door een proactieve houding aan te nemen. Zie je dat een medewerker het lastig heeft met een klant? Dan loop jij hier even naar toe om polshoogte te nemen of om het gesprek even over te nemen. Dit doe je ook door klanten te helpen als je ziet dat ze bijvoorbeeld een beetje verdwaalt zijn. Niet alleen is het fijn voor de klant dat ze geholpen worden, maar kan het er ook voor zorgen dat een klant niet geïrriteerd hoeft te raken. Je kan dit dus zelfs als preventief zien! Ook maak je even gezellig een praatje met medewerkers en loopt bijvoorbeeld even een stukje met ze mee. Hiermee draag je bij aan een gezellige werksfeer en winkelomgeving: Dit vinden retailers belangrijk!

Houdt de dief!

Een van de meest voorkomende calamiteiten in een winkel is winkeldiefstal. Een van de taken van een winkelbeveiliger is het zoveel mogelijk voorkomen van winkeldiefstal. Door bijvoorbeeld gesprekken aan te gaan met klanten en op te letten op afwijkend gedrag kan een winkelbeveiliger ervoor zorgen dat de winkeldiefstal afneemt. Wanneer mensen zien dat een beveiliger actief mensen aanspreekt, al is dit maar om even een gezellig praatje aan te gaan, kan dit mensen met slechte intenties afschrikken. Voor een winkeldief bestaat geen vast profiel. Wel is het opvallend dat in veel gevallen winkeldieven dezelfde soort gedragingen hebben. Aan de winkelbeveiliger de taak om deze gedragingen te signaleren en hierop te handelen! Elke dag een leuke uitdaging.

Saai?

Als winkelbeveiliger kan jij mensen “lezen”, heb jij begrip in en voor situaties en kan je snel schakelen tussen de verschillende situaties. Hiermee zorg jij voor minder winkeldiefstal en draag jij bij aan een fijne werksfeer en winkelomgeving. Als winkelbeveiliger kan jij altijd te maken krijgen met onverwachte situaties en is elke dag weer een uitdaging, nooit saai!

Past retailbeveiling bij jou?

Beantwoord de vragen en weet binnen 5 minuten of retailbeveiliger een functie is die op jou aansluit!

Ontdek jouw match

Welke skills heeft een beveiliger nodig?

In bezit van een beveiligingsdiploma of ambities om in de beveiliging te werken? Ontdek of jij de skills hebt die een goede beveiliger nodig heeft!

Ontdek het nu

Welke beveiligingsfunctie past het beste bij jou?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ontdek nu welk vakgebied in de beveiliging het beste bij jou past! Doe nu de test en kom erachter!

Ontdek jouw match
© 2024 | Beveiligingsmatch.nl | | Alle rechten voorbehouden | Door de test te doen accepteer je onze .