Overige beveiligingspassen

Andere kleuren

Naast de grijze pas zijn er nog 4 andere kleuren passen die je nodig kan hebben in de beveiliging. Het doel van de passen is hetzelfde, je als beveiliger legitimeren. Wat je met een pas kan en mag is wel verschillend. We leggen je het uit!

Groen

Wanneer je als beveiliger in opleiding stage loopt bij een beveiligingsbedrijf moet je aan kunnen tonen dat je de opleiding beveiliging doet. Dit doe je doormiddel van de groene pas. Deze pas is maximaal 12 maanden geldig.

Blauw

Wanneer je als beveiliger in de horeca werkt of op evenementen staat zal je in het bezit moeten zijn van een blauwe pas. De beveiliger die beschreven staat op het legitimatie bewijs mag beperkte beveiligingswerkzaamheden verrichten. Denk hierbij aan horecaportier, evenementen beveiliging of persoonsbeveiliging tijdens evenementen. Reguliere beveiligingswerkzaamheden mogen hier niet op uitgevoerd worden. Hiervoor is een grijze pas nodig. Wil je hier meer over weten? Dat kan!

Oranje

Ga je aan de slag als steward in betaald- of amateurvoetbal dan moet je in bezit zijn van een oranje pas. Voetbalstewards beveiligen voor, tijdens en na wedstrijden het stadion en de omgeving.

Geel

Als laatste is daar de gele pas. Deze pas is bedoeld voor particuliere rechercheurs. Om deze te kunnen aanvragen moet je in bezit zijn van het diploma Particuliere Onderzoek of een erkenning van uit de Europese unie heeft waarin aan wordt gegeven dat een persoon beroepskwalificaties heeft voor werkzaamheden als particulier rechercheur.

Welke skills heeft een beveiliger nodig?

In bezit van een beveiligingsdiploma of ambities om in de beveiliging te werken? Ontdek of jij de skills hebt die een goede beveiliger nodig heeft!

Ontdek het nu

Welke beveiligingsfunctie past het beste bij jou?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ontdek nu welk vakgebied in de beveiliging het beste bij jou past! Doe nu de test en kom erachter!

Ontdek jouw match
© 2024 | Beveiligingsmatch.nl | | Alle rechten voorbehouden | Door de test te doen accepteer je onze .