Omgevingsbewust

Ken jij de omgeving?

Omgevingsbewust

Het herkennen van een (potentiële) dreiging of het zien van afwijkingen in bijvoorbeeld een leeg pand waar jij een brand en sluit ronde loopt of juist in een drukke winkelstraat of een andere drukke omgeving waar jij als beveiliger voor de veiligheid zal zorgen doe je met de skills: “Omgevingsbewustzijn”.

Misschien heb je de test al gedaan en heb je dit dus in jouw persoonlijke resultaat terug gezien. Of je gaat de test nog doen en ga je de vragen hier over nog tegenkomen. In beide gevallen is het handig om door te lezen!

De omgeving

Het bewust zijn van je omgeving betekend voor een beveiliger allereerst dat je goed bent geïnformeerd over de omgeving waarin je, je bevindt. Wanneer je in een bijvoorbeeld een brand en sluit ronde in een pand loopt ben je goed op de hoogte van hoe het pand eruit hoort te zien in deze situatie. Is iedereen uit het pand? Zijn er deuren die op slot moeten zitten?

Analyseren

Daarnaast komt er een stukje analytisch vermogen bij kijken. Dit houd in dat je in staat ben de omgeving te analyseren en afwijkingen te herkennen. Dit geldt niet alleen voor afwijkingen in bijvoorbeeld het pand waarin de beveiliger een brand en sluit ronde loopt, maar ook voor de drukke winkelstraat waar een beveiliger kan zorgen voor de veiligheid. Zijn er bijvoorbeeld mensen te zien die zich anders gedragen dan normaal? Ook in dit voorbeeld is het dus belangrijk dat je als eerst de goede informatie hebt over de omgeving waarin je je bevind. Om te kunnen constateren wat “afwijkend gedrag” is zul je eerst moeten weten wat “normaal gedrag” is.

De beveiliger

Een beveiliger die goed bewust is van zijn omgeving en weet hoe er gehandeld moet worden kan is staat zijn mensen of activiteiten met slechte bedoelingen al in de voorbereiding te herkennen en er zo voor zorgen dat deze gestopt kunnen worden. Je kan je voorstellen dat dit een zeer waardevolle skills voor een beveiliger is!

Bezit jij de skills van een beveiliger?

Doe de test en weet binnen 8 minuten of jij de skills van een goede beveiliger hebt!

Ontdek het nu

Welke skills heeft een beveiliger nodig?

In bezit van een beveiligingsdiploma of ambities om in de beveiliging te werken? Ontdek of jij de skills hebt die een goede beveiliger nodig heeft!

Ontdek het nu

Welke beveiligingsfunctie past het beste bij jou?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ontdek nu welk vakgebied in de beveiliging het beste bij jou past! Doe nu de test en kom erachter!

Ontdek jouw match
© 2024 | Beveiligingsmatch.nl | | Alle rechten voorbehouden | Door de test te doen accepteer je onze .