Objectbeveiliging

De taken van een objectbeveiliger

Waar mensen zijn, zijn risico’s. Wanneer we kijken naar objecten als kantoorpanden, overheidsgebouwen, winkelcentra of bijvoorbeeld een station is er bijna altijd een stroom van mensen aanwezig. Klanten komen en gaan, leveranciers komen producten brengen en of ophalen of passagiers rennen van het ene perron naar het andere om hun trein nog net op tijd te kunnen halen.

Objectbeveiligers zijn daar om de veiligheid van alle mensen binnen het object en de veiligheid van het object zelf, op een professionele manier te waarborgen. Daarbij is het de kunst om gastvrij en klantgericht te handelen. Heeft er iemand een vraag over de weg in het object beantwoord een beveiliger deze natuurlijk! Kan iemand de weg niet vinden? Dan loopt de beveiliger even een stukje mee, wanneer dat kan natuurlijk!

Ontdek nu jouw match!

24/7

Naast veiligheid overdag zorgen objectbeveiligers ook voor de veiligheid na sluitingstijd. Zo worden er brand- en sluit rondes gelopen en kan het zo zijn dat er op een object altijd een beveiliger aanwezig is. De meeste werkzaamheden van een beveiliger zijn preventief. Maar wanneer het nodig is, kan er natuurlijk reactief gehandeld worden. Actie ondernemen wanneer er zich een onveilige situatie voor doet.

Er is meer!

Objectbeveiliging zou je kunnen zien als een overkoepelende term. Hierbinnen zijn veel vormen en soorten beveiliging te vinden. Elk object heeft namelijk een eigen manier van beveiliging nodig! Zo heeft een object waar veel vrachtwagens en koeriersdiensten komen een stuk logistieke beveiliging nodig. Heeft een object een receptie dan kan hier ook een beveiliger, een security host, plaatsnemen, deze beveiliger heeft goede skills als het gaat om het ontvangen van bezoekers, personeel of klanten.

Help!

Een beveiliger heeft naast het wettelijk verplichte diploma Beveiliger 2 ook het certificaat bedrijfshulpverlener of EHBO. Zo kan onze beveiliger indien gewenst een  (al dan niet ondersteunende of coördinerende) rol spelen in uw BHV-organisatie.

Past objectbeveiliging bij jou?

Beantwoord de vragen en weet binnen 5 minuten of objectbeveiliger een functie is die op jou aansluit!

Ontdek jouw match

Welke skills heeft een beveiliger nodig?

In bezit van een beveiligingsdiploma of ambities om in de beveiliging te werken? Ontdek of jij de skills hebt die een goede beveiliger nodig heeft!

Ontdek het nu

Welke beveiligingsfunctie past het beste bij jou?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ontdek nu welk vakgebied in de beveiliging het beste bij jou past! Doe nu de test en kom erachter!

Ontdek jouw match
© 2024 | Beveiligingsmatch.nl | | Alle rechten voorbehouden | Door de test te doen accepteer je onze .