Mobiele surveillance

Mobiel surveillant

Je diensten als beveiliger uitvoeren per auto­? Dan is mobiel surveillant wat jij zoekt. Mobiel surveillanten zijn bijvoorbeeld te vinden op industrieterreinen waar ze de omgeving beveiligen. Deze industrieterreinen zijn vaak erg groot, daarom is er een mobiele surveillant nodig om de omgeving per auto te beveiligen.

Ontdek nu jouw match!

Signaleren

Een belangrijk onderdeel de rol als beveiliger is het signaleren van onregelmatigheden, hierbij kan je denken aan verdachte auto’s en/of personen. Wanneer dit gebeurt, zal de mobiel surveillant dit vastleggen in een rapportage. De rapportages zorgen ervoor dat iedereen die bij de beveiliging betrokken is op de hoogte gesteld kan worden van de onregelmatigheden. Dit betekent ook dat bijvoorbeeld de politie met deze rapportages van informatie voorzien kan worden. Deze preventieve manier van surveilleren is effectief tegen criminaliteit en dus erg belangrijk! Ook worden er op deze manier valse alarmmeldingen voorkomen. De politie of andere hulpdiensten worden op deze manier niet meer onnodig lastig gevallen. De werkzaamheden als mobiele surveillant zijn belangrijk, omdat het de mobiele surveillanten zijn, die inbraken en/of andere problemen kunnen voorkomen door regelmatig te surveilleren op industrieterreinen. Het werkterrein van een mobiele surveillant is niet alleen maar industrieterreinen. Denk hier ook aan woningen van particulieren, bedrijfspanden of bijvoorbeeld winkelcentra.

Calamiteiten

Naast het surveilleren van locaties opent en sluit een mobiele surveillant ook bedrijfspanden en voert brand- en sluitrondes uit. Welke werkzaamheden een mobiele surveillant precies uitvoert, is meestal vastgesteld in een vast protocol. Binnen het protocol zal ook precies opgenomen worden wie het contactpersoon is bij eventuele calamiteiten. Ook staat een mobiele surveillant klaar voor alarm opvolgingen, hiervoor staat de surveillant in contact met de meldkamer. Als de mobiele surveillant een melding krijgt vanuit een gebouw, of zelf onraad ziet, dan zal deze een inspectie uitvoeren. Dit kan de mobiele surveillant alleen doen of bij twijfel, wachten op collega's of de politie.

Nachten

Een beveiliger in de rol van mobiel surveillant is over het algemeen aan de slag in de avond en nachturen. Waarom? Dit zijn de tijden dat bijvoorbeeld bedrijventerreinen en winkelcentra gesloten moeten worden of gesloten zijn. Op dit moment is deze locatie verlaten en dus een potentieel doel voor criminele activiteiten. Wanneer er een melding binnenkomt, zal de mobiel surveillant vooral zorgen voor de beveiliging van de directe omgeving en de communicatie met de hulpdiensten. Omdat de beveiliger zorgt voor de beveiliging van de directe omgeving kunnen de hulpdiensten beter hun werk doen.

Veiligheid eerst!

Bij verdachte situaties is het de mobiele surveillant die hier melding van zal doen. En wanneer mogelijk onderzoek instelt. Wanneer deze situaties zich voordoen, zal de mobiel surveillant er vrijwel altijd voor proberen te zorgen om versterking te krijgen van bijvoorbeeld een collega-beveiliger of van andere hulpdiensten. Dit om onnodig risico te voorkomen, ook voor de beveiliger zelf geldt: “Veiligheid eerst”

Past mobiele surveillance bij jou?

Beantwoord de vragen en weet binnen 5 minuten of mobiel surveillant een functie is die op jou aansluit!

Ontdek jouw match

Welke skills heeft een beveiliger nodig?

In bezit van een beveiligingsdiploma of ambities om in de beveiliging te werken? Ontdek of jij de skills hebt die een goede beveiliger nodig heeft!

Ontdek het nu

Welke beveiligingsfunctie past het beste bij jou?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ontdek nu welk vakgebied in de beveiliging het beste bij jou past! Doe nu de test en kom erachter!

Ontdek jouw match
© 2024 | Beveiligingsmatch.nl | | Alle rechten voorbehouden | Door de test te doen accepteer je onze .