Evenementenbeveiliger

De taken van een evenementenbeveiliger

Een evenementenbeveiliger is een beveiliger die ingezet wordt voor de beveiliging van een evenement of een festival. In de rol van evenementenbeveiliger heb je een aantal belangrijke taken om ervoor te zorgen dat het evenement of het festival voor iedereen zo soepel en vooral zo leuk mogelijk verloopt. Wij hebben de verschillende taken voor je beschreven!

Ontdek nu jouw match!

Toegangscontrole

Het begint bij de aanvang van het evenement of festival. De toegang tot het terrein. Om het terrein te mogen betreden moet een bezoeker aan een aantal voorwaarden voldoen. Een evenementenbeveiliger controleert of een bezoeker aan al deze voorwaarden voldoet. Wanneer het een besloten evenement of festival is, zal er gekeken worden of er een geldig toegangsbewijs aanwezig is. Ook zal er gekeken worden of er geen verboden spullen aanwezig zijn, hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld drugs of wapens. Een evenementenbeveiliger kan een privaatrechtelijke oppervlakkige veiligheidsfouillering (POV) en een visitatie van de tassen of bagage doen om te kijken of deze wel of niet aanwezig zijn. Voor een POV moet een evenementenbeveiliger altijd toestemming vragen aan de bezoeker.

Statische posities

Wanneer een evenementenbeveiliger een statische positie krijgt toegewezen, houdt dit in dat de beveiliger op deze plek continue aanwezig moet zijn tijdens het evenement. Dit omdat de aangewezen positie een belangrijke plek is waar continue beveiliging nodig is. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een backstage-ingang of een overzichtspunt. De beveiliger spreekt bezoekers aan wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld bij ongewenst gedrag of wanneer de bezoekers zich bevinden op niet toegestane plekken. Ook wordt ervoor gezorgd dat nooduitgangen, vluchtroutes en blusapparatuur toegankelijk blijft.

Surveilleren

Wanneer een evenementenbeveiliger de taak krijgt om het terrein te surveilleren heeft deze het doel om orde, rust en veiligheid te handhaven. Dit houdt in dat bezoekers die zich misdragen of voor overlast zorgen worden aangesproken en wanneer nodig van het terrein verwijderd worden. Er wordt preventief gehandeld wanneer het gaat om alcohol- en drugsgebruik. Vooral in het laatste geval kan het al heel erg helpen als de bezoekers met regelmaat een beveiliger zien lopen. Ook heeft de evenementenbeveiliger de taak om de veiligheid van het personeel en ondersteunende diensten in de gaten te houden.

Crowd control

Wanneer er veel mensen tegelijkertijd samenkomen, kan dit leiden tot onveilige situaties, vooral wanneer er te veel mensen samenkomen op hetzelfde moment. Mensen kunnen elkaar gaan verdrukken bijvoorbeeld. Een evenementenbeveiliger helpt bij het controleren van grote stromen mensen. De beveiliger zorgt voor een goede spreiding van de mensenmassa en biedt hierbij bijvoorbeeld alternatieve routes aan. Dit noem je crowd control.

Hulpverlening

Wanneer er een ongeval, ontruiming, evacuatie of brand is, zorgt de evenementenbeveiliger dat dit allemaal soepel en veilig verloopt. Hierbij wordt eerste hulp aangeboden wanneer nodig of wordt er doorverwezen naar de spoedeisende hulp. Indien nodig worden de hulpdiensten gealarmeerd en ondersteund.

Past evenementenbeveiliging bij jou?

Beantwoord de vragen en weet binnen 5 minuten of evenementenbeveiliger een functie is die op jou aansluit!

Ontdek jouw match

Welke skills heeft een beveiliger nodig?

In bezit van een beveiligingsdiploma of ambities om in de beveiliging te werken? Ontdek of jij de skills hebt die een goede beveiliger nodig heeft!

Ontdek het nu

Welke beveiligingsfunctie past het beste bij jou?

Ben jij klaar voor de volgende stap? Ontdek nu welk vakgebied in de beveiliging het beste bij jou past! Doe nu de test en kom erachter!

Ontdek jouw match
© 2024 | Beveiligingsmatch.nl | | Alle rechten voorbehouden | Door de test te doen accepteer je onze .