Nieuwe uitdaging

Nieuwe uitdaging

"Waar de ene deur sluit opent er vaak een ander." Dit is de positieve blik waar wij ons bij die jou gaat helpen wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Maar hoe vind je die nieuwe deur? Hier vind je een stappen plan voor het omgaan met deze vervelende situatie. Na het lezen van dit stappen plan ben jij ready om een nieuwe uitdaging aan te gaan!

Gevoel

Voor heel veel mensen is het verliezen van een baan een van de meest stress volle momenten in het leven. Hier kunnen bepaalde (negatieve) gevoelens bij komen kijken. Probeer je gevoelens niet weg te stoppen maar laat ze toe. Door ze bewust te doorleven, ook al is het nog zo moeilijk, zul je merken dat ze langzaam minder worden. Neem de tijd om je terug te trekken en stil te staan wat ontslag (of dit nu zelfgenomen of een gekregen ontslag is) met je doet.

Praat

Praat over je situatie en gevoel, vooral met mensen die dichtbij je staan. Laat je gevoelens zien en vertel waarom je het moeilijk vind. Zo kun je je ontslag verwerken en een plekje geven. Deel ook je zorgen over de toekomst en financiën. Alleen al het uitspreken van je gevoelens en gedachten hierover kan opluchten.

Rationeel

In het begin is het misschien lastig, maar het helpt om rationeel naar de situatie te kijken. Vaak is te zien dat de angst voor een verandering waar je niet voor gekozen hebt, verzet oplevert. Door je ontslag rationeel te benaderen voorkom je dat je meegesleept wordt door negatieve emoties.

Afscheid

Sluit je werkzaamheden goed af zodat je niet meer hoeft te piekeren over losse eindjes. Ook al zie je er tegen op. Het is belangrijk om de periode bij je werkgever af te sluiten en met opgeheven hoofd verder te gaan.

Zorg

Als je thuis komt te zitten heb je waarschijnlijk heel veel "vrije" tijd, maar misschien voelt dit wel helemaal niet ontspannen. Juist dan is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Veel mensen functioneren het beste wanneer ze structuur in hun leven hebben. Misschien vind je het prettig om een vaste dagindeling voor jezelf te bedenken. Hou jezelf bezig met positieve dingen zoals sport en gezond eten. Zo blijf je fit en houd je een positieve mindset.

Kansen

Zoals we eerder al zeiden, dit is het moment waar nieuwe deuren zich openen! Stel jezelf vragen zoals: waar ben ik goed in? Wat motiveert mij? Probeer niet te veel te blijven hangen in wrok en oud zeer. En wie weet beland je hierna in een baan die veel beter bij je past. Zeker als je te lang bij je werkgever zat, is die kans groot.

Kansen pakken

Dan is het tijd om te solliciteren op nieuwe banen. Zelfs als het niet direct noodzakelijk is, kan het fijn zijn. Weer lekker aan de slag met je eigen toekomst!  Bij het sollicitatiegesprek is het verstandig om niet te veel in te gaan op je ontslag. Focus vooral op de redenen waarom je bij deze nieuwe werkgever aan de slag wil.

© 2024 | Beveiligingsmatch.nl | | Alle rechten voorbehouden | Door de test te doen accepteer je onze .